Közzétette - Kategória - Kékfény, Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Imádni fogják az autósok a Google Maps új funkcióját: jönnek a traffipax-figyelmeztetések a térképen

Illusztráció

Illusztráció

Régi adósságát törleszti a Google Maps azzal, hogy a jövőben a sebességmérő berendezéseket is mutatja majd.

Igen hasznos újdonsággal készül bővíteni “gyári” térképszolgáltatását a Google, amely a jövőben a sebességmérő eszközök, így a traffipaxok helyét is mutatja majd.

Az Android Police által kiszúrt funkciót úgy tudni, a felhasználók kis része már teszteli is, és hasonlóképp működik majd, mint amilyet az ugyancsak Google-tulajdonban álló Waze-nél is használhatnak az autósok: a térképen kis ikonok jelzik majd a kameraállások lehetséges pozícióit, de a sofőröket hangjelzés is figyelmezteti majd, hogy lassítsanak, ha kamerák közelébe érnek.

A Google tavaly novemberben kezdett új funkciókat tesztelni a Mapsben, ezek között szerepelt az is, hogy a programot használók jelezni tudják másoknak, balesetet, útakadályt vagy épp traffipaxot láttak.

Az újdonság még nem érkezett meg a telefonokra, illetve a képernyőkép alapján úgy tűnik, egyelőre kizárólag Birmingham területén működik – már persze csak annak, aki meghívást kapott a tesztelésre. Ha élesítik, bizonyára a többi országra, így is hazánkra kiterjesztik majd. Ennek időpontja azonban még nem ismert.

hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?