Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek, Telefon és tablet

Ilyen lehet a Samsung Galaxy S20 olcsóbb változata

A Galaxy S20 Lite helyett várhatóan a Galaxy S20 FE (Fan Edition) nevet kapja majd az év elejei csúcsmodell kissé gyengébb változata, amelyik amúgy 5G-s lesz.

Nagy valószínűséggel a koronavírus-járvány is közrejátszott abban, hogy az év elején bemutatott Samsung-csúcsmodell, a Galaxy S20 nem érte el a tavalyi Galaxy S10 sikerét. Persze egy olcsóbb modellnél változhat a helyzet, talán ezért is döntött a dél-koreai gyártó a csúcsmodell néhány specifikációjának gyengítése mellett. A napokban erről a modellről, a Galaxy S20 FE-ről érkeztek hírek.

A telefon ugyanarra a tervezési sémára épül, mint a nagytestvér, azonban vannak rajta kulcsfontosságú változtatások. A telefon egy picit nagyobb, mint az S20 (körülbelül 161x73x8 mm), és egy lapos, nagyjából 6,4”-es kijelzője van. Ugyan ez is nagyobb picit, mint az S20 képernyője, viszont megtartja a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát. A szelfikameralyuk az előlap közepén helyezkedik el, és az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá került.

A készülékbe a Snapdragon 865 lapkakészlet kerül, és a RAM valószínűleg 6 vagy 8 GB lehet. A tárolóhely elérheti az 512 GB-ot. Az akkumulátort 4500 mAh-osnak tippelik, gyorstöltési lehetőséggel.

A kameraház ismerősnek tűnhet: a lekerekített téglalapban három lencse, egy vaku és egy mikrofon található. Az elsődleges érzékelő ugyanolyan 12 MP-es Sony IMX555, amilyen az S20-on is található. Lesz még egy 12 MP-es széles látószögű érzékelő, viszont a harmadik zoom kamerát a korábbi 48 MP-es zoom-érzékelőről egy 8 MP-es teleobjektívre cserélték, mindössze 3x optikai zoommal.

Bár a Galaxy S20 nem lett olyan sikeres, mint amilyennek a Samsung várta, a Galaxy S20 FE talán bizonyít. A specifikációit illetően hasonlít nagytestvéréhez, és már olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy az ára 750 dollár (220 ezer forint) körüli lehet.

/hvg.hu/