Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Illegális áramvételezés miatt halt meg egy nyíregyházi csecsemő


Felfüggesztett fogházbüntetést kér a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség arra az apára, aki miatt halálos áramütést szenvedett a kisgyermeke a vád szerint. A férfi ellen gondatlan emberölésért folyik büntetőeljárás.

Az ügyészség május 29-én közölte: a vádirat alapján a 38 éves férfi élettársával és 9 gyermekével 2017-ben költözött egy nyíregyházi kertes házba szívességi lakáshasználóként. A házban nem volt elektromos áram, és a villanyórát is leszerelték. A családfő 2019 júniusában úgy döntött, hogy bevezeti az áramot a szomszédos telek villanyórájától, ezért maradék drótokból vezetéket sodort, a toldásokat műanyag szalaggal tekerve körbe. A kábelt a lakásban a földön vezette, és különböző fogyasztókat üzemeltettek így a házban.

Júliusban a pár egy éves gyermeke a földön játszott, miközben hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, életét a gyors, szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni.

A vád szerint a férfi tisztában volt ennek a szakszerűtlenségével és veszélyével, ahogy azt is tudta, hogy nincs biztosíték, amely veszély esetén kioldana. Mindezzel azonben nem törődött.