Közzétette - Kategória - Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Idős bácsit zárt csűrbe a rabló Nagyecseden


A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott régóta ismerte az idős, egyedül élő sértettet, akinél korábban alkalmi munkákat is végzett. Október 6-án a vádlott azzal a céllal indult el otthonról, hogy mindenképpen pénzt fog szerezni a sértettől, bűncselekmény útján is. A kert felől közelítette meg a sértett ingatlanát, fellopakodott az udvarra, ahol azt látta, hogy a sértett a ház teraszán reggelizik. A bácsi kérdőre vonta a vádlottat, aki erre rögtön pénzt követelt tőle, majd megfogta az idős férfi nyakát, és lerántotta a földre. A kiabáló sértett száját a vádlott a saját pulóverével befogta, majd a idős férfit az udvar hátsó részén lévő csűrhöz vonszolta, miközben megöléssel fenyegette. A vádlott elvette a sértett telefonját és kulcscsomóját, majd bezárta a csűrbe, még a lakatot is rányomta az ajtóra. A sértettet a szomszédja szabadította ki.

A nagyecsedi rendőrök két órán belül elfogták a 17 éves vádlottat, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták. A vádlott részletes beismerő vallomást tett, azóta pedig letartóztatásban várja sorsának alakulását.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a fiút. Az ügyészség szerint több évig tartó javítóintézeti nevelést kell vele szemben alkalmazni.

Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.