Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Krónikák, Beregi Sport krónikák, Felnőtt, Regionális hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnamény SE, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

I. Austria Juice Kupa – Fölényes kupasikerével újabb történelmet írt a Vásárosnamény SE

I. Austria Juice Kupa Vasarosnameny (1)Vásárosnamény – Négy megyei csapat részvételével került megrendezésre a hét végén, a hagyományteremtő célzattal megrendezésre kerülő I. Austria Juice Kupa a Bereg szívében, Vásárosnaményban. A négyes tornán olyan, a megye labdarúgását évek óta meghatározó együttesek képviseltették magukat, mint Vásárosnamény, Balkány, Gyulaháza és Vaja. A két napos küzdelmek során, a döntőbe jutásért szombaton küzdöttek a csapatok.

elvalaszto 2
I. Austria Juice Kupa Vasarosnameny (2) A sorsolást követően elsőként Balkány és Vaja csapata csapott össze a kellemes nyári időben lebonyolításra kerülő összecsapáson. A mérkőzés esélyeshez méltóan a Balkányiak kezdték jobban a találkozót, akik már az első félidőben három gólos előny tudatában vonulhatott az öltözőbe. A folytatásban a játék képe nem változott, így magabiztos 9-1-es sikerrel várhatta a vasárnapi döntőt a balkányi alakulat.
elvalaszto 2I. Austria Juice Kupa Vasarosnameny (3)A második mérkőzésen a beregi alakulat, a jó erőkből álló, a szezonra teljesen megújult kerettel érkező Gyulaházával szemben vívhatta ki a továbbjutást. A találkozót a vendégek kezdték jobban, akik már az ötödik percben megszerezték a vezetést.A Beregiek fokozatosan vették át ezt követően a mérkőzés irányítását, akik még a félidő vége előtt megfordították a mérkőzés állását. A második félidőben, a folyamatosan támadó hazaiak szervezett játékuknak köszönhetően még hat, szép találattal növelték előnyüket. Vásárosnamény így 8-1-es végeredményt követően, megérdemelten jutott a kupa döntőjébe.
elvalaszto 2I. Austria Juice Kupa Vasarosnameny (4)
A beregi kupa második napján először a szombati napon, mérkőzéseit sikertelenül abszolváló csapat játszott helyosztót a bronzéremért. A mérkőzést mind két csapat teljes erőbedobással kezdte, ahol az első félidőben már négy találat jelezte, hogy komoly csata folyik a bronzéremért.  A 2-2-es döntetlennel végződött első játékrészt követően kiegyenlített csata folyt a pályán. A helyzetek sokaságát kidolgozó két együttes között a játékrész végén, fizikai erejüket jobban használó Gyulaháziak szerezték meg a dobogó harmadik helyét.
elvalaszto 2I. Austria Juice Kupa Vasarosnameny (5)

A bronzmérkőzést követően a döntő gól gazdag találkozót hozott, hiszen 7 találatot is jegyzett az első alkalommal megrendezésre kerülő torna fináléja. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, akik már a félidő elején egy gólos előny birtokába jutottak. A Beregiek fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását a kapujukat folyamatosan nyomás alatt tartó Balkányiakkal szemben, melynek eredményeképpen a félidő végén már egy gólos előny tudatában vonulhattak öltözőbe a házigazdák. A második félidőben, aztán beindult a gólgyártás, a csapatok, egy izgalmas, férfias csatát vívtak az első helyért, melynek végén 5-4-es hazai győzelem született.Vásárosnamény így történelmet írva, első alkalommal nyerte meg a most alapított beregi tornát.
elvalaszto 2
A győztesnek illetve a helyezetteknek járó kupát és elismeréseket Filep Sándor, a Vásárosnamény SE elnöke adta át a csapatok képviselőinek. A torna zárásaként a résztvevő csapatok közös vacsorán vettek részt, ahol baráti beszélgetés és ízletes beregi babgulyás mellett beszélték meg a mérkőzések momentumait. A tornán a beregi így kitűnően szerepelt a Vásárosnamény alakulat, akik 13 rúgott mellett, csupán öt kapott góllal abszolválták végső győztesként a tornát.

Eredmények:

Elődöntők:

Austria Juice-Vásárosnamény SE – Gyulaháza KSE 8 – 0 (2 – 1)

Balkányi SE – Vajai SE 9 – 1 (4 – 1)

Harmadik helyért:

Gyulaháza KSE – Vajai SE 6 – 2 (2 – 2)

Döntő:

Austria Juice-Vásárosnamény SE – Balkányi SE 5 – 4 ( 2 – 1)

[poll id=”93″]

Vélemény, hozzászólás?