Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Hősies Helytállásért elismerésben részesült két megyei tűzoltó


Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannegyedik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincegyedik évfordulója alkalmából a köztársasági elnök, a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató Magyar Arany Érdemkeresztet, Magyar Ezüst Érdemkeresztet, Bátorságért Érdemjelet, Hősies Helytállásért elismerést, főtanácsosi és tanácsosi címet adományozott az arra érdemeseknek, többen soron kívüli előléptetésben, illetve dicséretben és jutalomban részesültek.

Fotónk illusztráció

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kiemelkedő tevékenysége elismeréseként kívül előléptette

tűzoltó zászlóssá

Hadházi Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensét.

A főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette és példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szerv teljes személyi állománya elé:

Dudás Jánost és Tar Antal Dávidot, az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóit, akik egy július 20-án kigyulladt családi háznál segítettek. Az épület több helyisége, illetve a tetőszerkezet egy része is lángolt, a tűzoltók példaértékű intézkedésük során az egyik égő helyiségben egy jelentős hőhatásnak kitett gázpalackot találtak, és azt haladéktalanul eltávolították az épületből.

Az  országos  katasztrófavédelmi  főigazgató beosztásában  hosszú  időn  át  végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette:

Gégény  Gyula tűzoltó  főtörzsőrmestert, a  Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

katasztrofavedelem.hu