Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Kisvárda, Regionális hírek, Rétköz hírei

Honvédelmi sportközpont építését tervezik Kisvárdán


Illusztráció Fotó: magyarepitok.hu

Egy keddi kormányhatározatból kiderül, hogy a Beruházási Ügynökség 550 millió forintot költhet el az előkészítésre, amivel legkésőbb 2021 végéig kell elkészülnie. Ebből az összegből a pénzügyminiszternek az idei költségvetésből 90 millió forintot kell biztosítania.

Egy keddi kormányhatározat szerint újabb 11 honvédelmi sportközpont építését vette tervbe a kormány. Ezek olyan lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amik „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak” – írja a Magyar Közlöny alapján a 444.

A portál emlékeztet, hogy már tavaly karácsonykor öt honvédelmi sportközpont építését jelentették be (Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján). Idén nyáron pedig Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos pedig már arról beszélt, hogy minden járásban lesz honvédelmi sportközpont.

A 11 újabb honvédelmi sportközpont Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kecskeméten és Zalaegerszegen épülhet meg.

A megépült központok vagyonkezelője a Honvédelmi Sportszövetség lesz.