Hétvégén és munkaidő után is ellenőriz a NAV

NAV (2)

A megyében is megkezdte nyári ellenőrzését a NAV – tájékoztatta szerkesztőségünket a megyei adó és vámigazgatóság sajtóreferense. Magyar Norbert elmondta, az akció célja elsősorban a jogkövető adózói magatartás elősegítése, nem pedig a büntetések kiszabása. A megelőzés érdekében a vámhatóság nagy hangsúlyt fektet az előzetes tájékoztatásra.

Fesztiválokon, vásárokon és strandokon is ellenőriz a NAV. A július 4-én kezdődött akcióban kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális szolgáltatásokat nyújtó illetve termékeket értékesítő vállalkozók ellenőrzésére. Magyar Norberttől, a NAV megyei adó és vámigazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk, a nyáron nagyobb forgalmat bonyolító vállalkozások biztosan számíthatnak – akár többször is – a revizorok megjelenésére.

A szakemberek nem csak a számla- és nyugtaadást ellenőrzik: vizsgálják a vállalkozások bejelentésének helyességét, a bizonylatok kezelését és az online pénztárgépeket is. Utóbbira különösen figyelnek a revizorok – emelte ki Magyar Norbert. „A szabályszerű működtetéstől kezdve a megfelelő pénztárgépnapló vezetésig mindent átnéznek” – mondta.

 

Vélemény, hozzászólás?