Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi határrendészeti hírek, Beregi sziréna, Határrendészeti hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Hatmilliós csempészcigit hátrahagyva menekültek a csempészek Vásárosnaményban


Illusztráció

A Vásárosnaményi Járásbíróság 2019.  december 16-án tartott előkészítő ülésén társtettesként elkövetett orgazdaság bűntette miatt 7 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte D.F. vádlottat.

A tényállás szerint 2018. július 28-án a reggeli órákban a vádlott és ismeretlen társa autójukkal jövedéki ellenőrzés alól elvont dohányterméket szállítottak Beregdarócról térségéből Magyarország belső részére. A 41. számú főúton haladtak Nyíregyháza felé, amikor a NAV Beregsurány Hatérrendészeti Kirendeltségének járőrei ellenőrzés alá akarták őket vonni, azonban a járőrök jelzésére nem álltak meg, továbbhajtottak Vásárosnamény irányába. Útközben a gépjármű első kerekének felnijéről a gumiabroncs lefordult, így egy bevásárlóközpont parkolójában megálltak és elmenekültek a helyszínről.

A hátrahagyott gépkocsi utas- és csomagterében a járőrök 4496 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak, melynek forgalmi értéke 6.069.600 forint.

Később a rendőrök a vádlottat otthonában intézkedés alá vonták, társa személyazonosságát az eljárásban eddig nem sikerült megállapítani.

Az ítéletet az ügyészség és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

dr. Resán Dalma
sajtószóvivő