Közzétette - Kategória - Felső-Szabolcs hírei, Felső-Szabolcsi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek, Záhony

Hatékony és biztonságos határ Magyarország és Ukrajna között


hatekony-es-biztonsagos-hatar-magyarorszag-es-ukrajna-kozott

Hatékonyabb együttműködés indult az ukrán határszakaszon, ahol az év első napján megkezdte működését a Záhonyi Kapcsolattartási Szolgálati Hely.

A „Hatékony és biztonságos határ Magyarország és Ukrajna között” című projekt keretén belül valósult meg a Záhonyi Kapcsolattartási Szolgálati Hely kialakítása, amely 2017. január 1-jén kezdte meg működését a Záhony Közúti Határátkelőhely épületében.

Az ott szolgálatot teljesítő magyar és ukrán szakemberek folyamatosan, napi 24 órában látják el feladataikat, melyhez a szükséges humán erőforrást, technikai eszközöket és berendezéseket a két szomszédos állam együttesen biztosította.

A kapcsolattartási szolgálati hely feladatainak ellátásában a két ország rendőrségi szakemberei mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is részt vesznek.

A szervezeti egység felállításának szakmai indoka a két ország közötti gyors információcsere biztosítása, az államhatáron átnyúló bűnözés (ember- és árucsempészet) hatékonyabb felderítése, a jogellenes cselekmények eljárási mozzanatainak lerövidítése, a bűnügyi felderítés intenzitásának növelése.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük