Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Határmenti kórustalálkozó a világhírű Cantemussal a Bereg szívében, Vásárosnaményben

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny

Vásárosnamény – A Bereg szívének életét az év minden szakában számos, különleges alkalom színesíti, legyen szó kultúráról, hagyományőrzésről vagy éppen képzőművészetről. Ilyen rendezvénynek lehetett szem- és fültanúja az, aki ellátogatott a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium- és Szakközépiskola aulájába, ahol ,,Szólj ötágú síp 18,, fantázianévvel, határmenti kórustalálkozóra került sor.

A Bereg kapujában most megrendezésre került kórustalálkozó a térség legnépszerűbb, és legnagyobb részvétellel bíró év végi kórusművészeti rendezvénye. A szervezők mellett a határon innen és túlról érkező kórusok és művészeti csoportok célja az volt, hogy zenéjükkel, énekeikkel ünnepi hangulatot varázsoljanak a városba. A koncert folyamán szebbnél szebb előadásokkal találkozhatott a lelkes hallgatóság.

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (1)A különleges esemény kezdetén, annak konferansziéja Garamvölgyi-Kiss Bernadett köszöntötte a jelenlévőket, majd mutatta be a kórusokat, melyek a helyi kórusok mellett megyénkből, illetve Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából érkeztek.elvalaszto 2

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (2)A térségben egyedülálló művészeti találkozóját immár hagyományos módon a város polgármestere, Filep Sándor nyitotta meg.

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (3)Elsőként a házigazdák léptek a színpadra, akik hangjukkal immár ötödik évtizede kápráztatják el a térségben és a megyében élőket. A Liszt Ferenc Vegyeskar a különleges alkalom okán ezúttal koprodukcióban, a nemrégiben alakult Vásárosnaményi Férfikórussal karöltve.

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (4)A Beregiek után a Romániából érkező Péter Szabó Dömjén Vegyeskar lépett a világot jelentő deszkákra. A több évtizedes múltra visszatekintő kórus egyházi énekekkel kápráztatták el a közönséget.

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (5)A fellépők sorát a szlovákiai Nagykaposról érkező Cantabile női kamarakórus világi- és egyházi dallamokat adtak elő.

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (6)Az idén fennállásának 25 éves alakulását ünneplő, mátészalkai Zenebarátok kórusa folytatta a fellépők sorát.

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (7)A szatmári kórus előadását követően az Ukrajnából érkező, ungvári gyermek művészeti iskola tanári kórusa, az “ASTRA” feledhetetlen előadása színezte a kórusok fellépőinek sorát.

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (8)Az est utolsó fellépője, a világhírű Cantemus Fiú Vegyeskar volt. A nyíregyházáról érkező kórus bámulatos előadásával ismét feledhetetlen hangulatot varázsolt a Bereg szívébe, melyet hosszas tapsvihar követett.

elvalaszto 2

Szolj otagu sip 18 hatarmenti adventi korustalakozo a Cantemus korus Vasarosnameny (9)Az este zárásaként a város első embere, Filep Sándor ajándékokkal és elismerő oklevelekkel köszönte meg a kórusok vezetői részére, azok színvonalas produkcióit.

Vélemény, hozzászólás?