Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hatalmas pusztítások országszerte: A viharok nem kíméltek szinte semmit, egyes helyeken a kár felbecsülhetetlen


Egyes helyeken a kár felbecsülhetetlen: Nem csak a háztetők, a gyümölcsök is odavesztek.Senkit és semmit nem kímélve söpörtek végig az országon a heves zivatarok.

Zivatarlánc alakult ki, amely rázúdította jégesőjét az országra: Úgy elverte a hatalmas vihar a termést, hogy a másfél tonna cseresznye helyett, egyes gyümölcsfasoronként mindösszesen csak 18 kiló cseresznyét tudtak leszüretelni a gazdák egy gyümölcsösben. Somogy megyében volt az egyik legnagyobb mértékű pusztítás, ahogy a jég elverte a termést a környéken, ezzel a múltheti viharok óriási károkat okoztak a gazdáknak. Nem csak a cseresznye, de hasonló sorsra jutott az eper is, ugyanis a termelők csalódottsággal vallották, hogy a termés 80%-a odaveszett. Mint ahogy a liszt, úgy az olaj drágulásának is sokan tanúi vagyunk a boltok polcain, azonban ennek csökkenését az sem fogja elősegíteni, hogy sajnos a napraforgóültetvényekben is kárt tett a jégeső.

A hosszú hétvége alatt változatos időjárásban volt részünk, a szerencsésebb helyen élők átvészelték a viharok pusztításait, valahol csak egy könnyed nyári zápor esett, volt ahol egy szem eső sem esett. A jég pusztításától a harminc fokos kánikuláig szinte minden jelen volt a hétvégén. Németh Lajos meteorológus elárulta, milyen idő várható a napokban a pusztítás után.

tv2.hu