Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Hatalmas fogást jelentett a NAV az ukrán-magyar határ mentén – Csempészek buktak le Szabolcsban


Hatezer doboz adózatlan cigarettát találtak Vámosatya külterületén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség munkatársai.

Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino
Képünk illusztráció

A NAV azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a több mint tizenhárommillió forint értékű cigarettát illegális „teherhordók” akarták átcsempészni a határon, azonban tetten érték őket. A hatóságok elmondásai szerint az esti órákban lettek figyelmesek három „túrázóra”, akik gyalogosan közlekedtek a határnál. Miután a határrendészek kiszúrták a csempészeknek vélt embereket, azonnal értesítették a pénzügyőröket.

A három férfinál – akik közül egy elmenekült – a testükre erősített fekete fóliában találták meg a csempészett cigarettát – írták. Az elfogott két férfi azt mondta, hogy a cigaretta nem az övék, csak a hordár szerepét vállalták. A férfiak ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük