Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Határrendészeti hírek, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szatmár hírei, Szatmári határrendészeti krónika, Szatmári szíréna

Három határsértőt fogtak a rendőrök megyénkben


Segítőjüket embercsempészés gyanújával állították elő.

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogtak el Zajta belterületén három határsértőt 2020. augusztus 18-án éjszaka. A 45 éves román állampolgárságú férfi és két gyermeke Magyarország államhatárát tiltott helyen és módon lépték át, a jogszerű belépéshez szükséges útiokmánnyal csak az egyik gyermek rendelkezett. A rendőrök Zajtán ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő román férfit is, akivel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. A rendelkezésre álló adatok szerint apát és gyermekeit a román-magyar államhatár illegális átlépése után anyagi ellenszolgáltatásért gépkocsijával vitte volna tovább Nyugat-Európába. A határsértőket és a gépkocsi vezetőjét a rendőrök a határrendészeti kirendeltségre előállították, elszámoltatásuk folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás: police.hu