Három beregi generáció jubileumi szemet gyönyörködtető alkotásait díjazták Vásárosnaményban

40 eve varos vasarosnameny

Három beregi generáció jubileumi szemet gyönyörködtető alkotásait díjazták Vásárosnaményban

Vásárosnamény – A 40 éve város Vásárosnamény” ünnepi programsorozatának következő állomásaként, ,,Az én városom” címmel rajz-, fotó és novella pályázat hirdetettek. Várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulója alkalmából, Vásárosnamény Város Önkormányzatának Szociális, Egészségügyi, és Művelődési Bizottsága által kezdeményezett versenyre, közel száz pályamunka érkezett.

A Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában közszemlére bocsátott, szemet gyönyörködtető alkotások, hűen tükrözik a város múltját és jelenét is egyben. A meghirdetett jubileumi pályázat során, a város több generációja által készített fotók, rajzok, novellák és versek készültek, melyet a szakmai zsűri kategóriánkét értékelt és díjazott..

Az intézmény aulájában lebonyolításra kerülő rendezvény kezdetén, Vásárosnamény Város Önkormányzatának Képviselő-testületi tagja, Szucsányiné Magocsa Edit köszöntötte a jelenlévőket.

Köszöntőjét követően Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere ünnepi megnyitó beszéde hangzott el.

A polgármesteri köszöntőt követően az ünnepélyes díjátadó ceremóniára került sor, ahol  Filep Sándor polgármester mellett, a Szociális, Egészségügyi, és Művelődési Bizottság tagjai  adták át a  jutalmakat a díjazottaknak.

Rajzpályázat:

1. hely Márkus Viktória és Koncz Dominik / 2. hely Király Kata és Szabó Lili / 3. hely Tóth Bíborka Janka és Koncz Réka

1. hely Kazsuk Laura és Katona Vanda / 2. hely Szolnoky Bella és Bodnár Fanni / 3. hely Gerzsenyi Boglárka sé Csatári Ákos

1. hely Bene Laura és Pócsi Noémi / 2. hely Bodó Laura és Gerzsenyi Laura / 3. hely Tári Sára, Fekete Tímea és Bíró Panna

Különdíj: Bodnár Patrik, Katona Lilla, Bíró Botond

1. hely Kiss Patrícia Fanni, Szűcs Blanka és Törős Maja / 2. hely Voloscsuk Emilia, Dániel Hanna és Tári Tamara / 3. hely Szakács Mézia, Varga Sára és Mikó Patrícia

Különdíj: Koncz Károlyné, Gerics Alexandra Vanda, Hétszínvirág óvoda csoportjai

Vers és novella kategória:

1.-2. évfolyam: 1. hely Madai Benjámin és Bertics Lelle / 2. hely Farkas Míra Zsanna és Kolozsvári Zalán

3. – 4. évfolyam: 1. hely Dér Bence / 2. hely Katona Lilla

Különdíj: 4.b – 4c. Szakkörösei
Próza: 1. hely Kántor Koppány János / 2. hely Bancsi Bence és Kajdy Balázs / 3. hely Baráth Lili
Különdíj: Szűcs Noémi, Balázs Blanka, Juhász Boglárka és Orosz Panka

Felsős:
Különdíj: Kazsuk Nóra Amina és Varga Sára

Középiskola: 1. hely Bertók Ádám / 2. hely Jóni Katalin

Felnőtt:
Különdíj: Konczné Kelemen Ildikó és Fábián Gusztávné

Fotó: 1. hely Turóczi Zoltán / 2. hely Csizmár Gergő és Kajdy Balázs / 3. hely Dzonyár Dóra

Különdíj: Kazsuk Nóra, Mohácsi Dániel, Kántor Koppány János, Csatlós Dorka, Király Lilla és Petőfi tagintézmény Rajz szakkörösei

A díjátadó ceremónia szünetében, Bertics Lelle szavalatát hallgathatta meg a népes számban egybegyűlt publikum.

Az ünnepélyes eredményhirdetés végén Csobolya Kata és Danku Dániel tálalásában, Kalocsai tánc zárta méltóképpen az ünnepi rendezvényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?