Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Felső-Szabolcs hírei, Felső-Szabolcsi sziréna, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Országos sziréna, Regionális hírek, Rétköz hírei, Rétközi sziréna, Szabolcs hírei, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei, Szabolcsi sziréna, Szatmár hírei, Szatmári szíréna

Hangszerekkel segít a megyei rendőrség

Hangszerekkel segít a megyei rendőrség
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság célja, hogy a közeljövőben más intézményeket is bevonjon „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” című bűnmegelőzési programba.

2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel projektmunkát nyújtott be azzal a céllal, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő gyerekek szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

A pályázaton elnyert összegből elsőként a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központban egy zeneszobát alakítottak ki, melybe a bűnmegelőzési szakemberek különféle hangszereket (gitár, dob, szintetizátor) vásároltak. Ezeken túl zongora-, dob-, és gitártanár általi, hangszeres zeneoktatást biztosítottak a gyermekek számára. A hagyományőrzés és közösségfejlesztés érdekében autentikus romatánc tanítás is útjára indult.

A pályázatot a főkapitányság 2015-ben a Tiszadobi, 2016-ban a Nyírbogáti Gyermekvédelmi Központra is kiterjesztette, valamint 2016-ban a foglalkozásokat énekoktatással, valamint hangképzéssel is kibővítették.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság célja, felismerve azt, hogy a program az abban résztvevő gyerekeket életre szóló élményekhez juttatja, sőt, egyesek életét akár meg is változtathatja, hogy a közeljövőben más intézményeket is bevonjon a kezdeményezésbe.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Vélemény, hozzászólás?