Közzétette - Kategória - Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

,,Hálásak vagyunk minden segítségért!” Továbbra is tolmácsokra van szükség a záhonyi és a többi határon


Tizenegy napja megállás nélkül segítenek a polgármesterek, önkéntesek, önkormányzati dolgozók.

Fotó: Facebook

Kezdjük a 11. napot, de már elfáradtunk! – ezzel a rövid mondattal kezdte szokásos, reggeli tudósítását március 6-án a határról Záhony polgármestere. Helmeczi László azt kéri, egyelőre a határvárosba ne küldjenek újabb adományokat. Nagy szükség van viszont tolmácsokra – hangsúlyozta.

A napokban a záhonyi vasútállomáson 20 ezer, Ukrajnából, a háború elől menekült embernek segítettek a helyiek, önkéntesek a polgármester irányításával, folyamatos jelenlétével. Kinek egy palack vízzel, kinek szállással, étkezéssel segítenek.

Átválogattunk 50.000 kg adományt, és már eljuttattunk 5 kamionnyi főként élelmiszert a határon túlra. Mindezt 150-200 lelkes önkéntes munkájával – írta, hozzátéve: a város emberi erőforrásai és a tároló kapacitása véges, ezért azt kéri: aki azt kéri: „adjatok egy kis időt, hogy a már eddig összegyűjtött adományok eljussanak a legrászorultabbakhoz, maradék erőnket pedig a menekültek ellátására fordíthassuk. Raklapos, tartós élelmiszert még be tudunk fogadni, és azonnal tovább küldeni Ukrajnába” – jegyezte meg Helmeczi László.

Hálásak vagyunk minden segítségért! Ezt tudom tolmácsolni a menekültek nevében is, nincs annál nagyobb köszönet kifejezése, mikor egy megtört tekintettű anya egy pillanatra megkönnyebbülten ránk mosolyog, és csak egy szót tud mondani: „Спасибі” (Köszönöm). Ezért érdemes csinálni – tette hozzá Záhony első embere.