Ha ilyen SMS-t kap, ne válaszoljon rá!

40 eve varos vasarosnameny

Csalók küldenek SMS-eket a Magyar Posta nevében – írta meg a 24.hu. Az üzenet arról szól, hogy a címzett bekerült a tíz szerencsés közé, akik nyerhetnek egy iPhone XS-t.

De a postának semmi ilyen akciója nincsen, az üzenetet nem ők küldték, egyszerű adathalászatról van szó.

A Magyar Posta azt közölte, tudnak arról, hogy valaki visszaél a cég nevével, és már megtették a szükséges lépéseket. Ha valaki bizonytalan, hogy adathalász kísérlettel áll-e szemben, akkor inkább kételkedjen, és nézze meg a cég honlapján, hogy valóban hirdettek-e akciót – kérték.

Az utóbbi időben számos ismert cég nevében küldözgettek hasonló csaló üzeneteket, például hamis Spar- és Penny-kuponokról, a GoogleNaptárban és Instagramon is voltak adathalász kísérletek, csaló külföldi telefonhívásokba is belefuthatunk, és külföldről pénzt is ajánlhatnak némi segítségért cserébe, de ezt se higgyük el!
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!