Közzétette - Kategória - Balkány, Beregi sziréna, Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Gyilkossággal zsarolták a balkányi férfit, majd “drogot rejtettek el a házában”, végül fehér port szívattak vele


Gyilkossággal zsarolták a balkányi férfit, majd “drogot rejtettek el a házában”, végül fehér port szívattak vele

© Fotók: police.hu

Balkány – Különböző fenyegetésekkel zsarolták a balkányi férfit: először azt mondták neki, megölik az egyik dolgozóját, ha nem fizet, majd azt hazudták, drogot rejtettek el a lakásán, és csak pénzért tüntetik el a nyomokat, végül fehér port szívattak fel vele, felvették kamerával és ezzel zsarolták.

Egy 30 éves férfi tett feljelentést: a nyírmihálydi L. Attila és S. András többféle indokkal pénzt zsarolt ki tőle. Elmondása szerint először március 25-én 20 órakor jelentek meg nála, Balkányban, az otthonában keresték fel.

– Közölték a sértettel, hogy egy alkalmanként neki dolgozó 18 éves nyírmihálydi fiatalember pénzzel tartozik S. András édesapjának. Azt akarták, hogy munkaadójaként fizesse ki helyette a tartozást, majd megfenyegették, ha nem teljesíti a kérést, megölik a fiatalembert – ismertette a feljelentést Kőhegyi Csaba százados, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság főnyomozója. – Amikor a balkányi férfi belement, autóval elvitték Nagykállóra egy pénzintézethez, ahol felvett 500 ezer forintot, és átadta S. Andrásnak. Mindössze pár óráig volt nyugta a sértettnek. Másnap reggel telefonált neki L. Attila, és azt állította, kábítószert rejtettek el a házában és a személygépkocsijában, erről videofelvételük is van. A sértett elmondása szerint a férfi 600 ezer forintot követelt a terhelő bizonyítékok megsemmisítéséért, ő azonnal házhoz vitte neki az összeget. L. Attila azonban közölte, a pénz csak az autó kitakarítására elég, a felvételek átadásáért és a lakásban elrejtett kábítószer eltüntetéséért további 600 ezer forintot akart. A sértett előteremtette és elvitte L. Attilához a pénzt, ám a férfiak nem álltak le. A sértett elmondása szerint aznap délután S. András és L. Attila utóbbi lakásán arra kényszerítette, hogy alufóliából ismeretlen eredetű fehér port szívjon fel, erről S. András mobiltelefonjával videofelvételt készítettek, majd elengedték. Ezután tett feljelentést a rendőrségen.

A feljelentésben foglalt információk ellenőrzése és további adatgyűjtés után a nyíregyházi nyomozók a Nagykállói Rendőrőrs és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán közterületi támogató alosztályának zsaruival közös akciót szerveztek a gyanúsítottak elfogására. L. Attila hazafelé tartott autójával április 1-jén délután, amikor a 471-es úton megállították, és elfogták. S. András csuklóján Nyírmihálydiban, az otthonánál zárult a bilincs. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást. A bíróság április 4-én elrendelte L. Attila előzetes letartóztatását, S. András szabad mozgását lakhelyelhagyási tilalommal korlátozta.

Zsaru Magazin


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük