Közzétette - Kategória - Aranyosapáti, Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Forró vízbe esett egy öt éves kislány Aranyosapátiban


Forró vízbe esett egy öt éves kislány Aranyosapátiban

Aranyosapáti – Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja az ügyész azt az aranyosapáti nőt, akinek öt éves kislánya az anya figyelmetlensége miatt beleesett a fürdőzéshez előkészített forró vízbe, amitől III. fokú égési sérülései keletkeztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint az öt kiskorú gyermekét az élettársával nevelő aranyosapáti nő 2016. augusztus végén egyedül tartózkodott a családi házukban a gyerekekkel, amikor is elhatározta, hogy az udvaron elhelyezett műanyag fürdőkádba megfürdeti őket. Mivel a családi ház rendelkezett ugyan vezetékes vízzel, de a villanybojler nem működött, ezért a nő a gáztűzhelyen melegített egy fazékban öt liter vizet, majd azt beletöltötte az udvarra kirakott fürdőkádba. E közben a gyerekek a szobában tévéztek, az anyjuk pedig a kerti csapból hideg vízzel próbálta lehűteni a kádban lévő vizet.

Az öt éves kislány kiment az udvarra, és a neki háttal álló édesanyja mellett belelépett a forróvizes kádba, majd ijedtében bele is esett, amitől III. fokú égési sérüléseket szenvedett a lábain, illetve a fenekén. Az anya azonnal a síró gyermek segítségére sietett, hideg vízzel locsolta a sérüléseit, majd mentőt hívott. A gyermeket mentőhelikopter szállította a miskolci kórházba, ahol meg is műtötték.

A sérült kislány azóta már meggyógyult, újra óvodába jár, a család pedig gondoskodott róla, hogy a fürdőszobájukba felszereljék a vízmelegítő készüléket.

Sajnos nem ez volt az első ilyen eset a család életében, ugyanis 2013-ban, az akkor még két éves kislányának egy esti fürdetés alkalmával hasonló módon okozott égési sérüléseket az anyuka, amiért a bíróság próbára bocsátotta.

Az újabb bűncselekmény miatt az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre a vádlottat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük