Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Folytatódik a nagyszabású fásítási program Nyíregyházán


A Tüzér utcán a Kállói úti körforgalomig 70 darab facsemetét ültettek el csütörtök délután. A fáknak és cserjéknek nemcsak esztétikai szerepük van, a város levegőjét is tisztítják. Az elmúlt években már több mint tízezer cserjét és fát ültettek el a megyeszékhelyen.

Fotó: Trifonov Éva

Idén ősszel is folytatódik Nyíregyháza nagyszabású fásítási programja, ezt korábban dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kezdeményezte. Idén ősszel körülbelül 250 fát ültettek el városszerte, ott, ahol a közműhelyzet ezt lehetővé teszi. Az elmúlt években ez a szám már a tízezret is meghaladja. A fák és a cserjék ültetése a városüzemeltetési társaságon és a különböző vállalkozói adományokon vagy a lakossági felhívásokon keresztül történik, ilyen például az „Ültess egy fát a holnapért” akció is.

70 darab új fa

Ezentúl a Tüzér utcán a Kállói úti körforgalomig az úttest mindkét oldalát fák díszítik, összesen 70 darab keskenylevelű kőris került a végleges helyére. A fásítási akció jövő tavasszal is folytatódik, sőt, még a következő hetekben is ültetnek fákat a város különböző pontjain, 18 helyszínen a program keretében. Az elültetett fák a város levegőjét tisztítják, a környezetet pedig szépítik.

/www.nyiregyhaza.hu/