Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Folytatódik a migránsok elleni küzdelem – Újabb magyar rendőrségi egység indul Észak-Macedóniába


Alig egy hónappal az előző kontingens után újabb csapatot küldenek a határok védelmére.

A 74. magyar rendőri kontingens tagjait kedden, a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban Czukor Gergely rendőr alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály osztályvezetője engedte útjára, az egység 29 főből áll.

A magyar rendőrök fő feladatai közé tartozik majd a járőrszolgálat biztosítása, valamint a jogellenes határátlépések megakadályozása, azok felderítése, továbbá közreműködnek az illegális migránsok és az embercsempészek előállításában is.

Az egység tagjai a külföldi szolgálati idejük alatt saját szolgálati felszereléseiket használják, terepjárókkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

„A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országok részére” – írta meg a police.hu.

A Magyarországról érkező rendőrök a fogadó ország rendvédelmi szerveinek felügyelete mellett gyakorolják intézkedési jogaikat.