Közzétette - Kategória - Regionális hírek, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Folytatódhat az M49-es gyorsforgalmi út tervezése megyénkben


Az M49-es gyorsforgalmi út Ököritófülpös és Csenger (az országhatár) közötti szakaszának tervezésére írt ki tendert a NIF. Az új út hossza 17,4 kilométer.

Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az M49-es gyorsforgalmi út az M3-as autópályától indul és Mátészalkát megkerülve tart a román határ felé. A majdani nyertesnek az Ököritófülpös – Csenger közötti szakaszra kell elkészítenie az engedélyezési tervet, valamint meg kell szereznie a megvalósításhoz szükséges engedélyeket. A 17,4 kilométeres út 2×2 sávos lesz, középen fizikai elválasztó sávval. A gyorsforgalmi út később  autópályává lesz fejleszthető. A tervezési idő 12 hónap.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódó tervezésből legalább nettó 500 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő december 10. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

Az M49-esnek ugyan erre a szakaszára  2018 februárjában írta ki a tendert a környezeti hatástanulmány elkészítésére a NIF. Az M3-as autópályától Ököritófülpösig tartó első, 25 kilométeres szakasz tervezését 2019 áprilisban nyerte meg  az Uvaterv Zrt. és az Unitef ’83 Zrt. konzorciuma, nettó 1 milliárd 496 millió forintos szerződési értékkel.

napi.hu