Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Felső-Szabolcs hírei, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rétköz hírei, Szabolcs hírei, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Szatmár hírei, Szatmári szíréna, Vezér cikkek

Folyamatos közúti kontroll tartanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében


Folyamatos közúti kontroll tartanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendor ellenorzes

A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály állományának bevonásával 2017. november 23-án „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a két kapitányság illetékességi területén. A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt a rendőrök összesen 469 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy sofőr bizonyult ittasnak. Ellene a Mátészalkai Rendőrkapitányságon közigazgatási hatósági eljárást indítottak. A közúti kontroll során a rendőröknek több esetben kellett intézkedniük biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt. Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása jelentősen megnöveli a súlyosabb kimenetelű, akár halálos sérülések esélyét baleset bekövetkezésekor!

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közlekedési szabályokat! Ne feledjék, MINDENKIT HAZAVÁRNAK!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság