Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi sziréna, Nyírségi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Fokozott figyelem a külterületen élőkre az egyedül élő, időskorú emberekre


Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök rendszeresen és visszatérően ellenőrzik azokat a helyeket, ahol egyedül élő, időskorú emberek élnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületen szolgálatot teljesítő járőrök, körzeti megbízottak a rendkívüli hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl még nagyobb figyelmet fordítanak azokra a gyakran hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik a megye kisebb településein, vagy a tanyavilágban élnek. A rendőrök együttműködve az önkormányzatokkal, polgárőrséggel, civil szervezetekkel rendszeresen és visszatérően ellenőrzik a rászorulókat, akiknek haladéktalanul gondoskodnak a megfelelő tüzelővel való ellátásáról, szükség esetén melegedő helyiségbe történő elszállításáról.

Legutóbb a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsének és a Kemecsei Rendőrőrsének munkatársai keresték fel az illetékességi területükön nehéz körülmények között, illetve egyedül élő időskorú embereket, akiknek segítettek a tüzelő előkészítésében, valamint tájékoztatták őket a kapcsolattartási és segítségkérési lehetőségekről.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendkívüli hideg időjárásra tekintettel arra kéri az állampolgárokat, hogy haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon amennyiben:

  • azt tapasztalják, hogy egyedül élő szomszédjuk nem ad életjelet magáról, vagy nem észlelnek fűtésre utaló jeleket náluk,
  • ha nem tudják felvenni hozzátartozóikkal a kapcsolatot,
  • ha közterületen segítségre szoruló embert látnak.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük