Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Fizetés nélkül távozott egy vásárosnaményi hotelból is – börtönbüntetést is kaphat


Illusztráció Fotó: Pixabay

Előkészítő ülést tartanak szeptember 10-én a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon annak a 49 éves férfinak a büntetőügyében, aki közel fél éven át 40 szállodában 164 éjszakát töltött el fizetés nélkül.

A törvényszéki közlés szerint a vád üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények.
Volt, hogy a férfi álnéven, az alkalmazottakat megtévesztve jelentkezett be a szállodák recepcióin, majd úgy vette igénybe a szolgáltatásokat, hogy nem állt szándékában fizetni. A legtöbbször interneten keresztül intézett szállást három-öt napra, de tartózkodása során többször meg is hosszabbította foglalását.

A hotelekből általában az utolsó éjszaka előtti napon fizetés nélkül távozott, a legtöbbször még aznap este megszállt egy másik településen.
D. A. Pécsen öt szállodában is így járt el, de két-két alkalommal megfordult Hajdúszoboszlón és Sárváron is. A férfit – aki Szombathelytől Vásárosnaményig több tucat hotelt megkárosított – tavaly novemberben fogták el Veresegyházán. Negyven sértettnek összesen mintegy 3,5 millió forint kárt okozott (nem térült meg).

Az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott ellene, továbbá egymillió forint erejéig vagyonelkobzást kezdeményezett.