Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Finn módszerrel és drónnal ellenőriztek Nyíregyházán


A Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai közösen, Nyíregyházán tartottak fokozott ellenőrzést 2024. február 14-én, melynek célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a biztonsági öv használatának ellenőrzése valamint, az ittas vagy bódult állapotú járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt drónt is bevetettek, melynek segítségével a levegőből is figyelték a közlekedőket, annak érdekében, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat a járművezetőket, akik haladás közben figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait, valamint kiemelt figyelmet fordítottak a kijelölt  gyalogos-átkelőhelyeknél az elsőbbségi szabályok betartására.

A rendőrök 120 esetben intézkedtek és szabtak ki bírságot az ellenőrzés alatt, a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, az elsőbbségi, kanyarodási szabályok megsértése, biztonsági öv használatának elmulasztása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata és a sebességtúllépés miatt.

A rendőrök több mint 220 gépjárművezetőnél alkalmaztak finn módszeres ittasság-ellenőrzést is, ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük