Filep Sándor – „Vásárosnamény a Bereg szíve” – szlogenünk hűen tükrözi a város kulturális, gazdasági és földrajzi pozícióját a Beregben

Filep Sándor

Vásárosnamény – „Vásárosnamény a Bereg szíve” – szlogenünk hűen tükrözi a város kulturális, gazdasági és földrajzi pozícióját a Beregben – nyilatkozta Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere a Kelet-Magyarország napilapnak. A négy folyó találkozásánál fekvő városunk igazi vonzerejét a vizek jelentik. A gergelyiugornyai tiszai szabadstrand kedvelt kikötőhelye a strandolóknak és a vízitúrázóknak. A Tisza-parti fejlesztéseknek köszönhetően modern, innovatív kiszolgálóegységek, új turisztikai attrakciók, kényelmesen, korszerűen felszerelt szabadstrand jellemzik majd a gergelyiugornyai Tisza-partot, amely 2017-től lapátos vízi megállóhely minősítésű lesz.

– Az Atlantika Vízividámpark is megújulás és profilváltás előtt áll. Az üzemeltető és tulajdonos célja, hogy a komplexum egész évben nyújthasson élményt és szórakozást az idelátogatóknak. A turisztikai szezon meghosszabbítása érdekében épült, ma már gyógyvízzé minősített termálvízzel rendelkező Szilva Termál- és Wellness Fürdő 12 hónapon át várja vendégeit, ahogy a Tomcsányi-kastélyban a Beregi Múzeum gyűjteménye és a szomszédságában található Vadászati kiállítás, amely egyedülálló – sorolta Liptákné Juhász Anikó, a Tourinform Iroda vezetője. – Az őszi-téli csomagajánlatok, az „Advent Vásárosnaményban” programsorozat, a helyi éttermek szezonális kínálata, az igényes szálláshelyek mind-mind azt üzenik, hogy Vásárosnaményba érdemes ősszel, télen is ellátogatni. A város nagyszerű bázisa lehet a Beregbe, Szatmárba, Kárpátaljára és a romániai Szatmár megyébe szervezett csillagtúráknak.

KM

Vélemény, hozzászólás?