Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,Nagyszabású útépítési, útfelújítási program kezdődik Vásárosnaményban,,!”


Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzata hosszú évek óta tartó, tudatos közlekedésfejlesztési programja, most új fázisba lépett. A Bereg szívében ugyanis városszerte számos, nagy jelentőséggel és forgalommal bíró útszakasz útburkolata újul meg tavasszal – közölte szerkesztőségünkkel Filep Sándor polgármester.

A nagyszabású útfejlesztések így a Kossuth, Rákóczi, Radnóti, Kölcsey, Árpád utcát valamint a Szabadság teret  érintik majd, ahol körforgalom is kivitelezésre kerül majd. A fejlesztésekről a város első emberét, Filep Sándort kérdeztük:

Itt év végén sem áll meg az élet, hiszen számtalan pályázatunk a lezárásához közeledik. ugyanakkor több pályázatot pedig most készítünk elő. Látjuk azt, hogy az útberuházásaink, útfejlesztéseink nem álltak meg, sőt igazából most indulnak. A Magyar Közúttal konzorciumban, a jövő év elején elkezdődhet a Rákóczi utca, Kossuth utca, Radnóti utca, Szabadság tér, valamint a saját kivitelezésünkben ezen kívül(hiszen ezt a részt az Önkormányzatunk kapta meg), a Kölcsey utca és Árpád utca felújítása. Ez egy olyan sarkalatos pontja a városnak (ha itt az útfelújításokra gondolok), amelyek meghatározzák mindennapjainkat. Tudom azt, hogy az útjaink jelentős része az elmúlt időszakban elöregedett, az időjárási viszonyoknak és azok következtében az út minősége romlott. Épp ezért nagyon fontos volt számunkra ez a projekt, amelynek keretében az említett utak megújulhatnak. Nyilván itt a Kölcsey utca és az Árpád utca vonatkozásában hoztuk meg most a döntésünket, mely tükrében az időjárási viszonyokat is figyelembe véve, reményeink szerint jövő év elején elkezdődhet a munka. A folyamat nem áll le ezzel, hanem a Magyar Közút a ráeső rész, mint konzorcium fogja majd bonyolítani. Hiszem azt, hogy a mini körforgalommal, amely itt a Szabadságtér és Rákóczi utca kereszteződésében kerül majd kiépítésre, a forgalom zökkenőmentesebben és zavartalanul megy majd át a városon.

Nem ez volt az első tervünk, nem ez volt az első elképzelésünk. A Spar, a Foglalkoztatási Osztály és a Pepco útkereszteződése lenne az, amely megérdemel egy körforgalmat, illetve a Tescoből kijövő, Spar mögé bevezető útszakasz is. Ez egy speciális helyzet, ugyanakkor a Magyar Közútnak egy olyan országos projektje van, amely kapcsán egy 1,3 milliárdos, jelzőlámpás csomópontok kiépítésére került sor. Ezen jelzőlámpás csomópontok kiépítésé és annak fenntartási időszaka jövő év közepén zárul majd le. Ezt követően mi is tovább gondolhatjuk azt, hogy hogyan lehetne a városban még további körforgalmak kialakításával a forgalmat gyorsabban, biztonságosabban átvinni. Ezáltal csökkenteni a balesetveszélyt, még élhetőbbé téve a kisvárosunkat Vásárosnaményt, a Bereg szívét.

– zárta gondolatait a polgármester.

A teljes interjút , itt tekintheti meg: