Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,Nagyszabású parkolóbővítés és útfelújítás indul Vásárosnaményban és Gergelyiugornyán”


Nagyszabású parkolóbővítés és útfelújítás indul Vásárosnaményban és Gergelyiugornyán

Vásárosnamény – A Bereg szívének városvezetése folyamatosan azon munkálkodik, hogy a városlakókkal közösen, azok igényeit és kérését kielégítve, egy élhetőbb Vásárosnaményt teremtsenek. Rengeteg felvetés érkezett a Városházára, a belváros és a temetők parkolási lehetőségeinek korlátozott számára, melyet az önkormányzat igyekezett mihamarabb orvosolni. A városlakók kérését figyelembe véve, a város hosszú évek óta hatékony gazdálkodásának eredményeképpen, Vásárosnamény több pontján kerülnek parkolóhelyek kialakításra a közeljövőben – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor polgármester.

Az infrastrukturális fejlesztés első körében, a lehetőségeket megvizsgálása és helyszíni bejárásokat követően, Vásárosnamény Vásárosnamény Város Önkormányzata terveket dolgozott ki ezen problémák eszközölésére. A tervek alapján a város három pontja bővül elsőként parkolóhelyekkel, így a vásárosnaményi- és gergelyiugornyai temető, illetve a belvárosban a Kraszna-híd felé vezető úton.

A városvezető elsőként Városi Köztemetőben és a gergelyiugornyai temetőnél kialakításra kerülő parkolóról beszélt. Tájékoztatójából megtudhattuk, hogy szeretnének egy olyan térkövezett parkolót kialakítani, ahol közel negyvenöt autó elfér és biztonságosan meg tud állni, ,méltóságteljesen tudjanak várakozni majd. E mellett a gergelyiugornyai temető parkolóbővítése is terítékre került, melynek tervei elkészültek, így hamarosan azon projekt is elindulhat.

A három pakolóbővítés közül a belvárosi immáron a kivitelezés szakaszába lépett, ahol 80 x 6 méteres sávban, azaz közel 600 négyzetméteren alakítottak ki parkolási lehetőséget. Az önkormányzat szakemberei által kivitelezett projekt során a terep rendezését, tömörítését követően, zúzottkő alappal látták el a területet, számos parkolási helyet biztosítva ezzel. A fejlesztés során útfelújításra is sor került, hiszen a helyszínen található macskaköves útra felhordott sárréteg eltávolítását követően, két méterrel nőtt az út szélessége és annak használhatósága. A város saját önerejéből, megközelítőleg 28 millió forintos keretösszegből valósítja meg ezen bővítéseket – zárta gondolatait Filep Sándor.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük