Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,Mutassuk meg az országnak és a világnak, hogy Vásárosnaményban is van élet!”


Vásárosnamény, a Bereg szíve számos nívós elismerést szerzett az elmúlt évek során. A rohamléptekben fejlődő város, minden szegmensében a megújulásra és a fejlődésre törekszik. A város egyik legsikeresebb területe a turisztika, mely a város és a térség egyik legnagyobb kitörési pontja is egyben. A Bereg szíve ebben az ágazatban újabb nívós, országos elismeréseket zsebelhetett be, melyről a város polgármesterét Filep Sándort kérdeztük.

Mennyi minden maradt el, mennyi mindenre készültünk ebben az esztendőben, amikor január 5-én fogadalmat tettünk és pezsgős koccantassál köszöntöttük a 20-as évünket. Nos, nem minden úgy alakult, de azért a koronavírus veszélyhelyzet ellenére nagyon sok minden történt. Budapesten az Aquarium Klubban a városok, települések marketingtevékenységét elismerő, Városmarketing gyémántdíjakkal gazdagodott Vásárosnamény. Mi 2016 óta nyújtjuk be folyamatosan a pályázatainkat, köszönet a Tourinform Iroda dolgozóinak, kiemelten Liptákné Juhász Anikónak, aki felfigyelt annak idején erre a lehetőségre. Eddig összesen 25 gyémánt marketing díjjal rendelkezik városunk, amellyel az országos ranglista ötödik helyén szerepelünk. Emellett minden évben sikerül valamilyen különdíjat is elnyernünk, így 2017-ben Városmarketing Nagykövete volt a városunk.

Idén pedig sikerült a Kisvárosi első különdíjat elhoznunk. Ez a kisvárosi első díj azt jelenti, hogy a kisvárosok közül Vásárosnamény szerepelt, a marketing témában a legjobban. Ez mindenképpen büszkeséggel kell, hogy eltöltsön bennünket hiszen beszélni, marketingtevékenységet folytatni csak arról lehet ami valós, ami tényszerű, ami itt van közöttünk, amiben élünk, Nyilván sokszor nem vesszük észre, hogy mi az ami történik velünk, körülöttünk és egy idő után természetessé válik, de nagyon fontos, hogy próbáljunk ennek hangot adni. Próbáljuk ezt a formába önteni és próbáljuk ezt a világgal tudatni, hogy igen itt vagyunk! Vásárosnamény várja a turistákat, Vásárosnamény ide várja Magyarországról azokat az embereket, akik szeretnék megismerni a várost. Megismerni a Tiszát, megismerni a folyóinkat, megismerni ezt a csodás környéket. Rájönni arra, hogy 21-ben egy másik csoda lesz itt a városunkban. Hiszen a 21-ben a vadászati kiállításnak egyik komoly, kiemelt helyszíne vagyunk.  Megismerni a töltéskoronát, felpattanni a kerékpárra, hajóba, kajakba, kenuba ülni és fejleszteni, fejleszteni, fejleszteni…!

Ezek a díjak igazolják, hogy Vásárosnamény a 2020. évi magyar Városmarketingdíj pályázaton, legaktívabb példamutató nevezőinek a kisváros kategóriában, ezt a címet elnyerve megmutatta, hogy az itt élők elkötelezettek a város és a városmarketing irányába is, mely sikert együtt értük el. Öt területre pályáztunk, most három témában nyertünk:

Ez pedig a digitális brossúra, mely külső kommunikációs megoldások és tartalom témában lett kiemelt. A V4 Special Series Kerékpárversenyek Vásárosnaményban, ez a tavalyi V4-es versenyünk volt. A Zoárd-napi Sokadalom, ugye idén nem rendezhettük meg ,de a tavalyi az a Vásárosnamény kiemelt rendezvénye volt és szintén gyémántdíjas lett. Én csak arra kérek mindenkit, hogy nézze meg ezen díjak jelentőségét. Mutassuk meg országnak és világnak, hogy igen Vásárosnaményban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is van élet. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is érdemes lejönni, ahogy az M3-as autópálya véget ér, oda érdemes lejönni kirándulni, pihenni, nyaralni.

Én gratulálok mindenkinek ,aki benne volt ebben a projektben, hiszen a magyar városmarketing díj nem öncélúan jött létre. Ez nem más, mint a települések és térségek fejlesztésében egyre fontosabbé, egyre intenzívebbé váló marketingtevékenység, amely a sokszínűséget és az eredményességet is hivatott bemutatni. Nagyon fontos, hogy térségünkben nagyon sikeres és hatékony marketing megoldások vannak. Ezek elismerése és megismertetése a széleskörű tömegekkel nagyon fontos, hiszen ezzel nem csak önmagunknak tartozunk, hanem azoknak is akik eljönnek ide. Mindig mondom, hogy aki ide a Beregbe ellátogat, tudja elmondani, hogy ide máskor is érdemes eljönni, mert itt jókat lehet enni, jókat lehet inni, jókat lehet beszélgetni. Gyönyörű a táj, fel lehet töltődni és olyan barátságosak a beregi emberek, hogy érdemes velük hosszú távon is barátságot és kapcsolatot kötni.

A teljes interjút , itt tekintheti meg: