Közzétette - Kategória - Kiemelt rendezvények, Sárkányhajó Roadshow, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: Hétvégén megnyitjuk a szabadtéri strandszezont Gergelyiugornyán


Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere

Vásárosnamény – Lehetne egy kicsit alacsonyabb a vízállás, de így sincs semmi akadálya annak, hogy ezen a hétvégén a gergelyiugornyai parton is megnyissuk a szabadtéri strandszezont – mondta a Kelet Magyarország kérdésére Filep Sándor. Bereg fővárosának polgármestere hozzátette: a népegészségügyi osztálytól megkapták a fürdőhely-kijelölési engedélyt június 9-étől szeptember 30-áig, a kecskeméti Synlab Hungary Kft. a vízmintavétel alapján pedig jóváhagyta a vízminőséget.

Két vizsgálat is megerősítette: kiváló a víz minősége.” Bán György

– Felkészültünk a vendégek fogadására, elvégeztük a szokásos partmosást, a placc takarítását, virágosítással, cserjék ültetésével, parkrendezéssel varázsoltuk barátságosabbá a területet, ahol rendbe tettük és kijelöltük a parkolókat is. Hangsúlyozom, hogy parkírozni csak a strand külső területén lehet, nincs lehetőség lehajtani a partra, ezt a kihelyezett táblák is egyértelműen jelzik – hívta fel a figyelmet egy fontos szabályra Vásárosnamény első embere.

– Ahogy a homokos part is előbukkan a víz alól, természetesen azt is megtisztítjuk, traktorral átboronáljuk. Az idei nyarunk egyik legfontosabb programja a jövő heti, június 24-ei Sárkányhajó Roadshow lesz Gergelyiugornyán, ahová eddig 19 csapat nevezett be. Az önkormányzat megkapta az értesítést arról, hogy június 20-án elvégzik a légi szúnyog­gyérítést is, tartaléknapnak 21-ét és 22-ét jelölték meg a vérszívók elleni védekezéshez – említette Filep Sándor.

Szabolcsonline


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük