Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,A fával és szénnel fűtők is megkapják a téli rezsicsökkentést Vásárosnaményban”


gaz-1024x576Vásárosnamény – Tizenkétezer forint összegű támogatást igényelhetnek a fával és szénnel fűtők a Bereg szívében, így ők is megkapják a téli rezsicsökkentést Vásárosnaményban – tájékoztatta szarkesztőségünket Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

A város első ember ezt követően egy közleményt olvasott fel, mely a következő volt:

Vásárosnamény Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Kormány határozat (a továbbiakban: Korm. határozat) elfogadásra került.

A Kormány fenti döntésében egyetértett azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

A Korm. határozat előírásainak megfelelően Önkormányzatunknál háztartásonként egy darab igénybejelentés terjeszthető elő 2018. október 15. napjáig, mely határidő jogvesztő.

Az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége (a továbbiakban: háztartás) igényét az „Igénybejelentő nyilatkozat” formanyomtatvány benyújtásával terjesztheti elő. A nyilatkozatot csak hiánytalanul kitöltve tudjuk elfogadni.

Az igénylőnek az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját (tűzifa, szén, propán-bután palackoz gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett), mely utólag már nem módosítható.

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Tájékoztatom továbbá az igénylőket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága az igénybejelentőben foglaltakat jogosult ellenőrizni és helyszíni vizsgálatokat folytatni. Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez.

Igény bejelentési határidő és feltételek:

Az ”Igénybejelentő nyilatkozat” központi nyomtatvány személyesen átvehető a Vásárosnaményi Közös Önkormányzati Hivatal (4800 Vásárosnamény, Tamási Áron utca 1., a továbbiakban: Hivatal) Ügyfélfogadó helyiségében vagy közvetlenül letölthető az Önkormányzat www.vasarosnameny.hu honlapjáról. A hiánytalanul kitöltött nyilatkozatokat 2018. október 15-ig egy eredeti példányban, papír alapon kell benyújtani szintén a Hivatal Ügyfélszolgálatánál ügyfélfogadási időben.

Igénybejelentő letöltése:

letöltés

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük