Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetett a Magyar Közút, erre figyeljen az utakon, ha autóba ül


Péntektől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító főbb útvonalakon, illetve a bevásárlóközpontok környékén – hívta fel a figyelmet az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közúti cég jelezte, hogy a Nyugat-Európa felől érkező tranzitforgalom főként az M1–M0–M5-ös útvonalat érinti, de gyakorlatilag minden nyugat–kelet irányú úton megnövekedett forgalomra kell számítani karácsonyig.

A tranzitforgalom újbóli megerősödése az új év első hétvégéjén várható az ellenkező irányba, amikor az átutazók visszaindulnak Nyugat-Európa felé – írták.

A Magyar Közút tapasztalatai alapján december 24-én délután és este nem várható nagyobb forgalom, viszont karácsony első napján a főváros és a megyeszékhelyek, valamint nagyobb városok irányából várható mozgás a kisebb települések irányába, hiszen sokan ilyenkor indulnak el a rokonokhoz, barátokhoz, akik közül többen általában december 26-án, délután indulnak vissza otthonukba.

A közleményben hangsúlyozták, hogy utazás előtt érdemes felkeresni a www.utinform.hu honlapját.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük