Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést adott ki a MÁV-Volán-csoport: ha erre nem figyel, péntektől már nem utazhat a járataikon


A MÁV-Volán-csoport járatain már csak e hét csütörtökéig lehet lejárt okmányokkal utazni.Július 1-jétől csak az érvényes igazolványokat fogadják el a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain – Közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel. 

A 2020. március 11. és 2020. július 3. között vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt hivatalos okmányokkal, például személyi és diákigazolványokkal, illetve jogosítványokkal holnaptól tehát már nem lehet igazolni a személyazonosságot a jegy felmutatásakor a MÁV-Volán-csoport járatain.

Ez vonatkozik az online vásárolt, névre szóló jegyekre is.

A MÁV-Volán-csoport közleményében kitért arra is, hogy a Magyar Államkincstár által – például nagycsaládosok, fogyatékkal, tartós betegséggel élők számára – kiállított hatósági igazolványokkal is igénybe lehet venni utazási kedvezményeket. E kártyákon a hatályossági dátum jelzi az érvényesség végét. Ha ez a dátum már elmúlt, az igazolvány júliustól szintén nem érvényes.

Az utazási utalvány alapján kedvezményesen utazó nyugdíjasoknak, ellátottaknak és közalkalmazottaknak szintén fontos ellenőrizni a lejárati időt, hiszen júliustól már csak a jelenleg érvényes, 2022-ben kiállított utalványukat használhatják. A korábbiak június 30-ával érvényüket vesztik.

Teljes árú bérletet és Budapest-bérletet is csak érvényes személyi okmánnyal lehet vásárolni – írták.