Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Figyelmeztet egy magyar bank: Ha ilyen bankkártyája van, akkor napokig nem tudja majd használni


Önhibáján kívül több ezer banki ügyfél használható bankkártya nélkül marad a következő napokban – írta meg a Napi.hu.

Képünk illusztráció

A fennakadás a Sopron Bank kártyabirtokosait érinti, az ok pedig, hogy a bankot még 2021 októberében megvásárolta a magyar tulajdonú MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., és most zajlik a régi ügyfelek átadása-átvétele, ami azzal jár, hogy a régi kártya már nem, az új pedig még nem lesz használható.

A Sopron Bank kártyabirtokosai várhatóan 2022. június 29-ig (szerdáig) tudják majd használni a bankkártyájukat, az új pénzintézetük, a MagNet Bank bankkártyája pedig négy-öt nappal később lesz számukra elérhető, használható.

A MagNet Bank a portálnak azt írta: „Az informatikai átállás során jelentkező szolgáltatás kiesésre a tervezett és hatóságoknak, valamint az ellenőrző szerveknek jogszerűen bejelentett bankszünnapok útján kerül sor. A tervezett bankszünnap(ok) a bankmigrációs és fúziós történelemben bevett és az átállás lebonyolítása szempontjából szükséges gyakorlat. A bankszünnapokkal kapcsolatosan az érintett ügyfélkör, a vonatkozó jogszabályokban előírt módon és megfelelő időben több csatornán került tájékoztatásra abból a célból is, hogy időben fel tudjon készülni a kieső szolgáltatások időtartamára.”

Valamint hozzátették: bíznak abban, hogy az átállás okozta ideiglenes kellemetlenségek ellenére az ügyfelek továbbra is szimpatikusnak találják majd a bankot.