Közzétette - Kategória - Mátészalka, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szatmár hírei, Szatmári szíréna, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Figyelem! Ál-katasztrófavédelmisek csapják be az embereket Mátészalkán


Figyelem! Ál-katasztrófavédelmisek csapják be az embereket Mátészalkán

Illusztráció – © Fotó: katasztrófavédelem

Mátészalka – Különféle tűzvédelmi berendezéseket, tűzoltókészülékeket adtak el, magasabb áron, mint amennyiért ezek egyébként beszerezhetőek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy az utóbbi időben sorozatos visszaélések történtek megyeszerte a katasztrófavédelem nevében. A visszaéléseket elkövetők egyelőre ismeretlenek, tettük oka feltehetően egyéni haszonszerzés.

A csalók a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályára hivatkozva több céget, telephelyet, üzletet kerestek fel azzal, hogy hamarosan tűzvédelmi ellenőrzést tartanak a telephelyen, amelyhez bizonyos iratokat elő kell készíteni.

A magukat a katasztrófavédelem munkatársainak kiadó emberek az előzetes tájékoztatás után több helyen is megjelentek, és különféle tűzvédelmi berendezéseket, tűzoltókészülékeket adtak el, magasabb áron, mint amennyiért ezek egyébként beszerezhetőek.

A megyében eddig a Mátészalkai Járás területén történtek ilyen esetek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy:

A katasztrófavédelem munkatársai egyenruhában, szolgálati jelvénnyel felszerelve, illetve szolgálati igazolvánnyal megfelelő dokumentumok birtokában járnak ellenőrizni.

A katasztrófavédelem munkatársai soha nem forgalmaznak, vagy kínálnak eladásra tűzvédelmi eszközöket, berendezéseket és nem végeznek karbantartásokat.

A katasztrófavédelem hatósági ellenőrzései alkalmával soha nem készpénzben kell kifizetni a bírságot. A bírságokat hatósági határozat állapítja meg, amelyek pecséttel, iktatószámmal vannak ellátva.

Lehetősége van a katasztrófavédelem munkatársainak helyszíni bírságot is kiszabni, ilyenkor csekket adnak, amelyen a számlatulajdonos a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelynek a számlaszáma: 10023002-00283494-20000002.
Az ellenőrzésekről a helyszínen jegyzőkönyv készül, amelynek egy példányát az ügyfélnek át kell adni. Minden esetben ragaszkodjanak az aláírt, lepecsételt jegyzőkönyvhöz az ellenőrzéseken!

Az esetleg hiányzó iratok pótlása – a megszabott határidőn belül – nem kerül pénzbe.

A hatósági ellenőrzéseket nem alvállalkozók, megbízott cégek végzik, hanem mindig a katasztrófavédelem képviselői.

Ha bármilyen visszaélést tapasztal, kérjük, értesítse a rendőrséget!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük