Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei, Tiszavasvári

Fiatalok dobáltak meg és köptek le mezőőröket – akár 8 évet is kaphatnak


Illusztráció (Fotó: Rajki Judit)

Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban július 20-ig elrendelte fiatalkorú B.K. és M.J. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi és 15-20 társa Tiszavasváriban, egy kerítésén bemászott, illetve azt megkerülve bement egy földterületre azért, hogy onnan borsót lopjanak. Két mezőőr – akik a termés megvédése érdekében arra járőröztek – felszólították őket a terület elhagyására.

Ekkor fiatalkorú B.K. gyanúsított hangos kiabálással szidta a mezőőröket, uszította a társait, hogy lopjanak borsót és közben többször az egyik mezőőr felé köpött. M. J. gyanúsított egy műanyag csövet vett a kezében és társaival folyamatosan fenyegette, a földön talált kövekkel, betondarabokkal dobálta a mezőőröket. Mikor meghallották, hogy a mezőőrök telefonon értesítették a rendőrséget, elmenekültek a helyszínről.

A bűntett miatt akár 8 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság büntetésként.

Bár a gyanúsítottak büntetlen előéletűek, M. J.-vel szemben korábban már volt büntetőeljárás vagyon elleni bűncselekmény (lopás) miatt. A bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének vagy összebeszéléssel megnehezítenék a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatásukat.

A gyanúsítottak társait eddig nem sikerült azonosítani.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak védői fellebbezést jelentettek be ellene.