Közzétette - Kategória - Film- Zene- Könyv- játék premierek, Könyv

Femicska csókjai


Femicska csókjai

GELLÉRI ANDOR ENDRE

Femicska csókjai

Kiadó: Argumentum Tudományos Kiadó
Oldalszám: 192 oldal
Várható megjelenés: 2015. december 14.
Méret: 200 mm x 135 mm
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634467571
Nyolcévesen kamasz kislányok szexuális játékszere, tizenegy éves korában idős zenetanárnő szeretője, két év alatt harminc (!) munkahelyen dolgozott, megismerte a mélyszegénységet, s Kosztolányi szerint a „tündéri realizmus” páratlan művelője. Alig 130 elbeszélése, egy regénytöredéke és egy megnyirbált önéletrajza maradt ránk, de még 40. életévét sem érte meg, amikor a fasiszta barbárság elpusztította az írózsenit. Az itt bemutatott 26 ismeretlen írása és a róla szóló emlékezések, tanulmányok kiegészítik és gazdagítják életművét, illetve az íróról való ismereteinket.
A felfedezett írások között találunk humoreszket, szociográfiai riportot, igazi ,,tündéri realista” novellát, hátborzongató horror-históriát, ,,szalon-elbeszélést”, nosztalgikus gyermekkori történetet, a mélyszegénység naturalisztikus ábrázolását, szerelmes románcot, azaz révükön az írói karakter teljes színskálája jelenik meg az olvasó számára.
A kötet második részében többek között Déry Tibor, Zelk Zoltán, Fodor József, Szabó Magda, Bálint Tibor, Jókai Anna, Hajdú Ráfis Gábor írásait olvashatjuk és egy tudományos megközelítésű tanulmányt Palkó Istvántól.
A feltalált írások huszonöt lapban jelentek meg, s nem lehetetlen, hogy újabb írások is előbukkannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük