Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Fém- és hulladékhegyek a nagyhalászi illegális telepen


Fém- és hulladékhegyek a nagyhalászi illegális telepen

© Fotó: NAV

A NAV pénzügyőrei a rendőrséggel és a megyei környezetvédelmi hatósággal közösen ellenőriztek egy nagyhalászi családi háznál, ahol 10 köbméternél is több szeméttel vegyített és feltételezhetően háztartásokból begyűjtött fémhulladékot (elektronikai hulladék, lemez panelek, kerékpár, kerítésdrót, stb.) találtak. Mivel a magánszemély – aki ellen korábban már intézkedett a NAV illegális fémhulladék felvásárlása miatt – fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett, az 1230 kg tömegű háztartási fémhulladékot a pénzügyőrök lefoglalták. Az ingatlanon tárolt más jellegű törmelék kapcsán az illetékes környezetvédelmi hatóság eljárást indított. A rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított büntetőeljárást.

Az eljárások során akár több százezer forint fémkereskedelmi, hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi bírság is kiszabható. A lefoglalt fémhulladékot az eljárás végén a NAV elektronikus árverés útján értékesíti.

– NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága –


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük