Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Advent Vásárosnaményban, Beregi Krónikák, Kiemelt rendezvények, Regionális hírek, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján


Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján (7)

Vásárosnamény – Advent második vasárnapján, a Bereg legnagyobb adventi ünnepi programsorozatán ismét meggyújtásra került a Vásárosnamény adventi koszorújának második gyertyája, az immár ötödik alkalommal megrendezett ,,Advent Vásárosnaményban,,  keretein belül. Advent időszaka a várakozás jegyében telik a Beregben is. Várjuk a fény megszületését, a világosság növekedését. Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. Minden adventi gyertya egy fogalmat szimbolizál: a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt. Ezeket a fogalmakat párba állították egy-egy személlyel vagy vallási közösséggel, s így vonult be az ünnepnaptárba.

Az adventi készületek egyik legfontosabb eleme az adventi vasárnap estéken tartott gyertyagyújtás, amely immár meghatározó eseménnyé vált a Bereg szívében, Vásárosnaményban is. A most meggyújtott második ,a remény gyertyája, amely a zsidó népet jelképezi, akik évezredeken keresztül várták a Messiást. A harmadik, a rózsaszín gyertya Szűz Máriáé, és azé az örömé, hogy a Fiú a földre jött. A negyedik Keresztelő Szent Jánosé, aki utat készített Jézusnak az emberek szívében, ez a szeretet gyertyája.

elvalaszto 4Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján (1)

Az ünnepi ceremóniát megelőzően szeretet vendéglátásra került sor, ahol forralt bor és forró tea mellett, ízletes almás sütemény és téli hangulatot idéző sült tök került terítékre.

elvalaszto 4

Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján (2)

A szeretetvendéglátás közben a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és AMI, illetve a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézmény gyerekkórúsának csodálatos adventi előadása zengte be a Szent István Emlékparkot és a város főterét.

elvalaszto 4
Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján (3)

A fennséges hangok után a város polgármestere, Filep Sándor adventi köszöntőjét hallgathatta meg a szép számmal megjelent, ünnepelni vágyó.

elvalaszto 4
Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján (4)

Köszöntőjét követően Marosi József plébános, a helyi Római Katolikus Egyházközösség vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd a gyülekezet tagjaival tartott közös imája közepette gyújtotta meg, a város polgármesterével a második adventi gyertyát.

elvalaszto 4
Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján (5)

A gyertyagyújtást követően a plébános ünnepi, adventi prédikációját hallgathatta meg a Szent István Emlékparkban összegyűlt közösség.

elvalaszto 4

A prédikációt követően ismét Filep Sándor, a város első embere lépett a mikrofon elé, aki rögtönzött szavallatában emelti ki a család és az ünnepkör fontosságát.

elvalaszto 4
Fellobbant a remény gyertyalángja is Vásárosnamény adventi koszorúján (6)

A Szent István Emlékparkban meggyújtott gyertyát követően a népes számú hallgatóság átvonult a Művelődési Ház színháztermébe, ahol az országosan is elismert, számos sikert elérő Talamba Ütőegyüttes és Horgas Eszter adott feledhetetlen adventi koncertet.