Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Felhívást tett közzé a rendőrség: ezt kérik a magyar autósoktól


A kánikulában akár néhány perc alatt megtörténhet a tragédia, 60 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet az utastérben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Állatorvostudományi Egyetemmel kötött megállapodással bővítette együttműködéseinek körét az állatvédelem terén, ennek apropóján pedig egy fontos és nagyon is aktuális figyelemfelhívó videóval is jelentkezett.

Hazánkban is sorra dőlnek a melegrekordok, a hőmérő higanyszála pedig folyamatosan 40 fok körül mozog, ami azt jelenti, percek alatt életveszélyessé válhat a hőség egy lezárt autóban. A rendőrség fokozottan felhívja rá a figyelmet, senki se hagyja egy percre sem az utastérbe zárva háziállatát, könnyen tragédiával végződhet ugyanis egy ilyen cselekedet.

Ahogyan az a videófelvételen is látszik, a tűző napon 60 fok fölé is kúszhat a hőmérséklet az autóban, de már 10 perc után is akár 10 fokkal melegedhet a jármű belső hőmérséklete, 38 fok fölött pedig megnő a gyakran halálos végkimenetelű hőguta kialakulásának veszélye.

Az autóban felejtett – vagy szándékosan otthagyott – állatoknak esélye sincs menekülni egy ilyen csapdából, a szükségtelen szenvedésen túl pedig az állat gazdájának is állatkínzásért kell felelnie, amennyiben gondatlanságával veszélybe sodorja háziállata életét.