Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Felfüggesztett börtönt kapott az élettársát bántalmazó szabolcsi rendőr


A törzsőrmester azzal fenyegette meg a nőt, hogy vérfürdőt rendez, ha elveszíti a munkáját. Jogerősen egy év és nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki bántalmazta és fenyegette élettársát – közölte az ügyészség.

A fotó illusztráció

A rendőr ellen könnyű testi sértés, személyi szabadság megsértése és hatósági kényszerítés kísérlete miatt emeltek vádat. Az ügyről korábban azt közölték, hogy a törzsőrmester tavaly áprilisban szabolcsi lakóhelyén összeveszett élettársával, akit bántalmazott: a haját húzta és erősen megragadta a nyakát. A nő később tanúvallomásában elmondta, hogy élettársa már korábban is többször bántalmazta, majd rá akarta venni, hogy vonja vissza a feljelentését.

Többször fel is hívta telefonon, és szülei jelenlétében azzal fenyegette meg, hogy „vérfürdőt rendez”, ha az ellene indult büntetőeljárás miatt megszüntetik a szolgálati jogviszonyát.

A férfi azt is felajánlotta, hogy ha a nőt a feljelentés visszavonása után hamis vád miatt pénzbüntetésre ítélnék, azt majd ő kifizeti. A bíróságon kedden tartott előkészítő ülésen a férfi beismerte a bűncselekményt és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A Nyírbátori Járásbíróság a korábban ismertetett büntetési tételek mellett a rendőrt katonai büntetésként lefokozta, amivel a férfi elveszítette munkáját.