Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat a az élettársára támadó szabolcsi rendőr

Három rendbeli könnyű testi sértés vétsége, két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és folytatólagosan elkövetett büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőr ellen a Nyírbátori Járásbíróságon.

Illusztráció

A vádirat lényege szerint a férfi – aki 2017 végén létesített élettársi kapcsolatot a sértettel – 2019 júliusában szabolcsi lakóhelyükön szerelemféltés miatt veszekedni kezdett a nővel. A férfi a nőt rángadta, majd ellökte, nő a fejét beütötte a betonba. 2020 áprilisában a felek megbeszélték, megszüntetik élettársi kapcsolatukat, a fennálló tartozásaik rendezése miatt azonban vita alakult ki köztük, a vádlott agresszívvá vált, többszörösen a nőre támadt, fenyegette. A nőnek sikerült kihívni a rendőrséget. A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság ítélje egy év nyolc hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és katonai büntetésként fokozza le.