Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Feledhetetlen moziélmény a csillagos ég alatt – Piknik mozi volt Vásárosnaményban


Vásárosnamény – Fantasztikus közösségi élményben lehetett része annak, aki ellátogatott a Bereg szívébe, ahol a Piknik Mozi várta a filmszeretőket. A festői szépségű Tomcsányi-kastély parkjában így újra átélhettük azt, amit egy szabadtéri mozi adhat a csillagos ég alatt. A feledetlen élményt biztosító mozi immáron másodszor látogatott el a városba, mellyel már tavaly is nagy sikert arattak a szervezők.  A közel két órás program során egy egyedülálló, 9 méter széles és 7 méter magas hatalmas vászon előtt, az Életrevalók című filmet tekinthették meg az érdeklődők.

A Beregi Múzeum munkatársai a gyepet és a környezetet már széppé tették, szúnyoggyérítést végeztek, úgyhogy a zavartalan filmnézésnek és az ideiglenes birtokbavételnek nem volt akadálya. A szervezők 18.00 órától várták a nézőket, ahol érkezési sorrendben elfoglalhatták a füves terület, és megkezdődhet a közös piknik, mely során a park percről-percre telt meg plédekkel, finom ételekkel és italokkal, amelyekről mindenki maga gondoskodott. A szép számban megjelent érdeklődők leülhettek a vászonhoz közel vagy távolabb, barátaik mellé, vagy ismeretlenek közelébe egy új barátság reményében. A kényelmesebbek és a korán érkezők akár székeken ülve, míg a romantikusabbak a saját pokrócukon fekve élvezhették a filmnézést. Az előadás követően a program helyi szervezőjét, Liptákné Juhász Anikót kérdeztük a rendezvényről.

Vásárosnamény belvárosában, a Tomcsányi-kastély kertjében este, egy fantasztikus filmet nézhettek meg, akik kilátogattak este, napnyugta után. Az önkormányzat mindenkit egy ingyenes piknik mozira. A szabad égi mozizásnak egy fantasztikus élményét nyújtotta. Másodszor szerveztünk már ilyen piknik mozit a városban. A V4 Junior Kupa záró estje volt ez. Nagyon sokan kilátogattak és jó élményekkel térhettek haza.