Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Vásárosnamény hírei, Vásárosnamény SE, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Fegyelmi vétségek miatt a Vásárosnamény SE felfüggesztette játékosát, Fejes Jánost

Fejes Janos vasarosnameny se

Vásárosnamény – Újabb bajnoki fordulót rendeztek a megyei bajnokság három osztályában, melyen a vásárosnaményi csapatok felemás eredményeket értek el. A legmagasabb osztályban szereplő Austria Juice-Vásárosnamény SE kilencven percnyi emberelőny ellenére is vesztesként vonulhatott le a hazai pályáról, a Gergelyiugornya SE is pont nélkül abszolválta az Őr elleni találkozót, míg a Beregiek becsületét a nagy bravúrt bemutató Vitka SE mentette meg, aki remekbe szabott játékkal verte Lövőpetri együttesét. A hétvége sporteseményeit, immár szokásos módon az Austria Juice Vásárosnamény SE elnöke, Filep Sándor foglalja össze.

Az elnök a szurkolókkal egyetemben egy szépnek ígérkező sportos hétvégét várt, melyet csak a Vitka SE csapata szállított a város sportéletének. Bevezetőjében ehhez külön gratulált a csapat edzőjének, Bodó Imrének. A siker mögött a elsősorban a helyi fiatalok sikeres beépítésében látja, mely által még sok siker várhat a csapatra. A másodosztályban szereplő Gergelyiugornya SE meglepetés vereséget szenvedett hazai pályán, de külön gratulált a mérkőzésen három gólt abszolváló Lakatos Attilának. A gergelyiugornyai ifjúsági csapatról, a csapat kérésre ezúttal sem szólhatott. Ezt követően a Vásárosnamény SE felnőtt csapatára és a Mándok elleni mérkőzésre tért ki, akik remek pályán és időben, kitűnő játékvezetés mellett csaphattak össze. Összességében elmondta, hogy a vereséget a hazai csapat csak saját magának köszönhette, melyre nincs mentség. Számos felvetés kapott szárnyra az összeállítás, a kapus problémák vagy éppen a sérülések miatt, de lényeges problémaként az akaratlan játékot emelte ki az elnök, hiszen mint fogalmazott:

,,Aki vásárosnaményi mezt húz magára, az tegye ki a szívét a pályára és küzdjön a városa csapatáért”!

Elmondta továbbá azt is, már ahogy korábban jelezte is, hogy ezen játékosfelfogásnak és hozzáállásnak komoly következményei lesznek. Mivel ez nem valósult meg ezért beszélgetést folytatott  Fejes Jánossal, aki mint mondta:

,,Nem érezte milyen vásárosnaményi mezt felhúzni!”

Megtudhattuk továbbá, hogy a játékos hétfőig kapott gondolkodási időt, majd egy órával később telefonon jelezte a csapat technikai vezetőjének, Sárközi Jánosnak, hogy leadja a felszerelését.

Az elnök ezt tudomásul vette és elfogadta a játékos döntését, mely által más csapatban folytathatja majd pályafutását. Itt kiemelte, hogy ez csak 2019. június 30. napját követően valósulhat meg.

Az elnök a csapat meghatározó játékosának nevezte a játékost, de mint fogalmazott:

,,Egy ilyen brutális, kíméletlen szabálytalanságot követően, szándékosan kiállította magát, tudva azt, hogy mi következik ezen a hét végén. Tehát tiszta fejjel felmérte a helyzetet, hogy milyen esélyekkel mehetünk el a jövő héten Csengerbe..!”

Ez a hozzáállás, amit Fejes János tanúsított, ez mindenképpen a többiek felé motivációs erővel kell, hogy hasson!

Ezen a hétvégén Dudás Zoltánért küzd a csapat, azért az edzőért aki tavaly a negyedik helyre vitte fel ezt a csapatot! – folytatta gondolatait az elnök. Az elnökséggel egyeztet és komoly lépésre szánják el magukat, nem várva meg ezzel a szezon végét, melynek döntések egyikét, maga Fejes János már meghozta. Jó maga, az elnökség és a szurkolók nevében megköszönte Fejes Jánosnak az itt töltött időt, s mint fogalmazott:

,,Ez egy vásárosnaményi sportembertől, ahogyan ő viselkedett nem fér bele!

Emlékeztetőül elmondta, hogy

Nagyecsed ellen nem vállalta a játékot, Nagyhalászba nem hozta el az igazolását, ezen a mérkőzésen pedig kiállítatta magát..!

Kihangsúlyozta továbbá, hogy nem szabad egy ember nyakába varrni a felelősséget és a sikertelenséget, hiszen a teljes csapat csődöt mondott a hétvégén. Reményei szerint ez volt a  mélypont, melyből már csak kifelé vezethet az út. Kiemelte továbbá, hogy a feltételek adottak, a csapatnak nem itt van a helye, hiszen mint mondta tavaly ilyenkor 18 pontjuk volt és a negyedik helyen álltak. Kifejtette továbbá, hogy a csapatot más tényezők is sújtják, mint Schmidt Péter és Szabó Roland sérülése és Filep Richárd kiállítása. Végül megköszönte Lizák Bence, a csapat felé mutatott hozzáállását is, illetve azt kérte, hogy hozzáállásban az ifjúsági csapat példája követendő, akik 18 gólt hintettek ellenfelünknek.

Vélemény, hozzászólás?