Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Fásítási terv Vásárosnamény utcáin – zöldebb jövő vár a Bereg szívére


Vásárosnamény – Továbbra is lendületben a Bereg szíve, ahol folytatódnak a város élhetőbbé tételét szolgáló fejlesztések – közölte Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

A városvezető a folyamatban lévő fejlesztések számos területét érintette, melynek kiemelt témája ezúttal a zöldterület növelés és fásítás volt. Vásárosnamény Város Önkormányzata és a Vitka Városüzemeltetési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT. tudatos városszépítési terve által, a kivitelezési munkálatokat a Városi Kertészet munkatársai végzik. A fásítási program keretein belül évente, így évente megközelítőleg 80-100 fa került és kerül majd kiültetésre. A város környezetbarát szemléletmódjának kialakítása jegyében így a kihalt fák helyére, valamint új telepítésként több tucatnyi fát ültetnek városszerte. A projekt keretein belül a vásárosnaményi Szilva Termál- és Wellnessfürdő parkolójában, a Szabadság téren, a Szent István Emlékparkban, a Rákóczi utcán, a Városi Köztemetőben, valamint a Központi játszótéren végezték már el a fásítási munkálatokat. A nagyszabású fásítási program természetesen a vitkai, valamint a gergelyiugornyai városrészt is érintette. A fásítási program első ütemében közel száz növényt helyeztek el most. Az öntözésre is nagy figyelmet szán a város, de örömmel veszik, ahol a lakók maguk is gondozzák az elültetett fákat, amire sok példa akad a városban. A polgármester hangsúlyozta továbbá, hogy egy nagy fa egy év alatt több oxigént termel, mint amennyit egy ember elhasznál. Árnyéka, párologtatása, pormegkötő képessége pedig szintén hasznossá teszi, a város szebbé és élhetőbbé tétele mellett.