Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Ez vár ránk a következő napokban: zivatar, viharos szél és kánikula is lesz


Pünkösdhétfőn átlagosan napos időre számíthatunk, de leginkább a Dunántúlon néhol még előfordulhatnak záporok és zivatarok. A nappali maximum-hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul, estére azonban 15 és 22 fok közé hűl a levegő.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Pünkösdhétfőn a csapadékzóna tovább gyengül, a déli órákra pedig a legtöbb helyen meg is szűnik a csapadék – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat. A szolgálat Facebook-posztjában azt írja, általában többórás napsütésre számíthatunk, ennek ellenére az északi, északkeleti szél néhol még megélénkül.
A CSÚCSHŐMÉRSÉKLET AZ ORSZÁG KELETI FELÉBEN 27 ÉS 31 FOK KÖZÖTT ALAKUL, a Dunántúlon azonban pár fokkal hűvösebb lesz az idő. Késő estére 15 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd
Estig sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk. Estétől aztán a nyugati határszélen már kialakul zivatar. 30 fok körüli kánikula valószínű.

Szerda
A Dunántúlon az erősen felhős égből több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar; míg keleten estig többórás napsütés lesz. Estefelé már a középső tájakon is kitörhet zivatar. 24-31 fok körül várható maximum. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Csütörtök
Gomolyfelhős időre van kilátás, eleinte szórványosan, majd főleg a keleti vidékeken fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A csúcsérték 28 fok körül alakul.

Péntek
Sok napsütés ígérkezik, már nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél is mérséklődik. 25-30 fokos nyári meleg lesz – írja a Köpönyeg.