40 eve varos vasarosnameny

katasztróvavédelem

2015. eredményeit értékelte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség. A 68 egységgel rendelkező szervezet teljesítette az éves munkatervében meghatározottakat, mind gazdasági, mind társadalmi területen.

A megyében jelenleg 47 önkéntes tűzoltóegyesület működik. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetségnek 68 szervezet a tagja. Az önkéntes egyesületeken kívül maguk között tudhatnak önkormányzati, létesítményi tűzoltókat, tűzvédelmi vállalkozókat, szolgáltatókat és a megyében működő nagyobb cégeket is. A tűzoltószövetség együttműködési megállapodással rendelkezik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a megyei polgári védelmi szövetséggel, valamint a megyei polgárőr szövetséggel. A megyei tűzoltószövetség évértékelőjén kiderült, az elfogadott munka és a pénzügyi tervben foglaltak szerint végezték a munkájukat. Mivel a Magyar Tűzoltószövetség az elmúlt évben egy átalakuláson ment keresztül, így a megyei szervezet ehhez igazodva végezte tevékenységét.A pályázatokon 17 megyebeli szervezet nyert 400 és 900 ezer forint közötti támogatást, amit továbbképzésekre és eszközökre fordítottak. A tűzoltószövetség 2015-ben több megmérettetésen is képviseltette magát. Áprilisban sikeresen szerepeltek a megyei lépcsőfutó versenyen, részt vettek az Ifjúsági katasztrófavédelmi verseny és az Önkéntes létesítményi tűzoltók versenyének megszervezésében, májusban pedig az Országos Tűzoltó Napon képviselték a megyét. 15 fő eljutott Svájcba is, ahol nemzetközi tűzoltó-találkozón bővítették kapcsolataikat és tudásukat. 2015 májusában ünnepelték a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóság megalakulásának 130. évfordulóját, októberben pedig a kisvárdaiak tartottak évfordulót. 2015-ben összesen 185 fő részesült szolgálati éremben, amit azoknak adományoz a szervezet, akik több mint 10 éve önkéntesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?