Közzétette - Kategória - 40 éves Vásárosnamény, Bereg, Beregi Sport krónikák, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Európa-szerte neves kerékpárverseny indult Vásárosnaményból, a Beregen át Nyíregyházáig


V4 Special Series Vásárosnamény-Nyíregyháza kerékpárverseny a Bereg szívébenVásárosnamény – ,,A 40 éve város Vásárosnamény,, idei programsorozatának, egyik legnívósabb eseménye zajlott a Bereg fővárosában. A Bereg szíve, Vásárosnamény adhatott otthont ugyanis az Európa-szerte neves, V4 Special Series nemzetközi kerékpárversenynek. Az örült iramú, látványos összecsapások mellett, nagy tétje is volt a versenynek, hiszen  a végső győztesek olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontokat és értékes szerződéseket szerezhettek.

A Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közös munkássága immár 27 éves múltra tekint vissza. 2013. óta szervezik meg minden évben, minden tagországban a Visegrád 4 kerékpárversenyeket. A Bereg szíve, Vásárosnamény először adott otthont e nívós nemzetközi versenynek, mely a V4 Special Series Vásárosnamény – Nyíregyháza nevet viselte. A rangos megméretés emellett a 2019. évi V4 rendezvény-sorozat szerves részét is képezte. A rajt ünnepélyes keretek között Vásárosnamény központjából, a Hotel Hunortól indult. A megméretést megelőzően látványos regisztrációra, a csapatok bemutatására került sor, majd ünnepi beszédet mondott Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere. A Bereg szívéből 12 óra 20 perckor tizennyolc csapat több mint 100 kerekese vágott neki a 163,8 kilométeres távnak, ahol elsőként három kört tettek meg a város utcáin. Vásárosnamény mellett a verseny szervesen érintette a festői szépségű beregi falvakat és tájakat is, így Tákost, Csarodát, Beregsurányt, Tarpát, Gulácsot és Jándot is. Az éles rajtot követően hatalmas tempóban kezdtek a versenyzők, az első óra átlaga 47 kilométer/órára rúgott. A mezőny a rajt után a fent említett beregi falvak érintésével visszatért Vásárosnaményba, majd Ilk, Gemzse, Szabolcsbáka, Anarcs, Kisvárda, Kemecse, Nyíregyháza-Sóstóhegy érintése után ért Nyíregyházára. Az esemény – hasonlóan a többi V4 országokban megrendezett eseményekhez az UCI – Nemzetközi Kerékpáros Szövetség – nemzetközi versenynaptárában Europe Tour 1.2 ME kiemelt kategóriás nemzetközi eseményként szerepel, így világbajnoki és végső soron olimpiai kvalifikációs pontokért zajlott. A V4 Special Series 1.2-es viadal Vásárosnamény – Nyíregyháza közötti szakaszát végül az osztrák Daniel Auer (Maloja-Pushbikers) nyerte, a legjobb magyar kerekes, a remekül küzdő Pelikán János (Pannon Cycling Team) lett, aki másodikként ért célba, ezzel 30 UCI világranglista pontot gyűjtött.

EREDMÉNYEK
V4 Special Series, Vásárosnamény–Nyíregyháza (163,8 km):

1. Daniel Auer, osztrák (Maloja-Pushbikers) 3:22:38
2. Pelikán János, magyar (Pannon Cycling Team) + 3 mp
3. Rok Korosec, szlovén (Ljubljana Gusto-Santic) + 6 mp
4. Kamil Malecki, lengyel (CCC Development Team) + 7 mp
5. Patrik Tybor, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 7 mp
6. Ivan Centrone, luxemburgi (Team Differdange-GeBa) + 7 mp
7. Simone Innocenti, olasz (Dellio Galina) + 7 mp
8. Jan Andrej Cully, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 7 mp
9. Laurin Winter, német (Team Differdange-GeBa) + 7 mp
10. Dina Dániel, magyar (Pannon Cycling Team) + 7 mp

A legjobb magyar versenyző:
Pelikán János (Pannon Cycling Team) (2.)

A legjobb cseh versenyző:
Ludek Lichnovsky (Pardus Tufo Prostejov) (19.)

A legjobb lengyel versenyző:
Kamil Malecki (CCC Development Team) (4.)

A legjobb szlovák versenyző:
Patrik Tybor, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) (5.)